...Notes...

Cakes, cupcakes and other bakery products in Kota Bharu - 013-9564578 - farawanent@gmail.com

Wednesday, August 10, 2011

...Jom kongsi resipi sketttt..!! Puding Permata...


Nie ler rupe Puding Permata @ Farra Delight...
Kaler coklat tu patutnye lagi terang sket... Kesan kamera murah ler tu kot... hehe

Puding Permata

Bahan-bahan

A. Bahagian coklat ::

1/2 paket agar-agar strip (1 paket bahagi 2).
4 gelas air.
175g gula.
1/2 tin susu cair.
3 sudu besar susu pekat.
3 sudu kecil serbuk koko.

- Masakkan air dengan agar-agar hingga hancur.
- Setelah agar-agar betul-betul hancur, masukkan gula.
- Setelah gula hancur masukkan susu cair dan susu pekat.
- Masukkan serbuk koko.

Tuang ke dalam acuan dan biarkan sejuk sebelum dimasukkan ke dalam peti ais...
Setelah beku (dalam tempoh sejam), potong dadu...

B. Bahagian putih...

1/2 paket agar-agar strip.
4 cawan air.
175g gula.
1/2 tin susu cair.
3 sudu besar susu pekat.

Cara masak, sama seperti bahagian coklat di atas...
- Masukkan ke dalam acuan, dan taburkan puding coklat yang telah didadu tadi...
- Sejukkan sebelum disimpan dalam peti sejuk...
- Setelah lebih kurang 6 jam, sedia untuk dihidangkan...

:) :) :) I love this pudding really!!~!~ Ada coklat, ada susu... NyumMMmm...
Memang sesuai sangat kalau nak buat untuk anak-anak... :) :) :) Selamat mencuba..!!~!~

No comments:

Post a Comment