
Bahan-bahan :
1 tin Fruit Cocktail (Dibahagi airnya kepada 2 bhg, toskan buahnya.).
For the pudding :
1 bhg air fruit cocktail tadi.
1 gelas tepung kastad.
6 gelas air.
8 sudu besar gula.
8 sudu besar susu pekat.
Cara-cara :
Campurkan semua bahan di atas. Kacau sebati.
Letakkan di atas dapur dan masakkan dengan api sederhana sehingga pekat.
*Adunan akan jadi pekat dan berkilat apabila masak.
Masukkan ke dalam bekas mould (apa-apa bentuk, loyang pun takpe).
Sejukkan dalam peti ais.
Untuk bahan kuah :
1 bahagian air fruit cocktail tadi.
1 tin susu cair.
1/2 gelas gula.
buah fruit cocktail yang telah ditoskan.
Cara-caranya :
Campurkan semua bahan kecuali buah. Masakkan sehingga gula cair (guna api sederhana).
Tutup api dan masukkan buah. Sejukkan.
*Hidangkan sejuk sebagai pemanis atau pencuci mulut.
No comments:
Post a Comment